Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/users/sokolzbyslavice/sokol-zbyslavice.8u.cz/web/global.inc on line 4
Sokol Zbyslavice - sestava
Znak oddílu
Sokol Zbyslavice
Dnes je Friday, March 29, 2024, svátek má Taťána, zítra Taťána
Poslední aktualizace: 30.1.2024

Ženklava - Zbyslavice

0 : 3 (0 : 2)

Základní sestava:

Filip Kovařčík
6
G G
Petr Karbowiak
8
A
Tomáš Novák
9
František Košař
14
G
Aleš Vaněk
10
Jan Kovařčík
13
Jiří Buryan
15
A
Daniel Mareth
15
Zdeněk Herejk
4
Jiří Jaščurkovský
2
Mikuláš Kovařčík
17

Střídající:

Jakub Černý
11
Lukáš Holaň
7
Jakub Tomášek
5
Jiří Kozelský
3

Rozhodčí:

HR:Martin Pustějovský

Komentář:

Povzbuzeni minulým vítězstvím jsme se vydali do Ženklavy. Už na začátku nás docela vyvedla z míry klasická otázka: Jaké máte dresy? Když jsme řekli, že bílé, tak se domácí divili, že oni mají bílé. Přitom den předem jsme se písemně ptali a bylo nám sděleno, že jsou tmavě zelení, jako to mají nahlášeno na svazu, a ať tedy přijedeme v bílých. To se ani vymyslet nedá, to se musí zažít. Takže na hřišti kromě brankářů měli všichni bílé trenýrky a štulpny, lišili se tedy pouze barvou triček. Ale pojďme k samotnému zápasu.

Od úvodních minut jsme mělí více ze hry, což vyústilo velice brzy v náš vedoucí gól. Už ve 4. minutě se po centru Jiřího Buryana trefil František Košař z prostoru malého vápna. I nadále jsme hráli vysoko a soupeře jsme se snažili nepustit k prostoru naší šestnáctky. Nicméně i přes tuto naši snahu se párkrát k naší brance dostali. Asi v 10. minutě po sérií nepřesnostní v naší obraně při rozehrávce, kopali po faulu přímý kop z 18 metrů. Nepříliš umístěnou střelu vyrazil náš brankář a zbytek zařídili ostatní hráči. Po této zkušenosti jsme rozehrávku vzadu zjednodušili a výsledkem byla opět hra daleko od naší branky a několik slibných šancí, ze kterých se ujala až ta ve 27. minutě. Petr Karbowiak dostal krásný pas za obranu na pravém křídle, odcentroval, míč si v málém vápně našel Filip Kovařčík a do téměř prázdné branky zvýšil na 2:0. Do konce poločasu jsme si ještě vytvořili několik velice slibných šancí, ale žádnou z nich jsme již nedokázali využít. A tak mohl přijít trest. Pár minut před koncem poločasu se soupeři podařilo uvolnit uprostřed šestnáctky a jeho střela orazítkovala pravou tyč z vnitřní strany v prostoru šibenice.

Druhý poločas vypadal stejně, jako první. Soupeře jsme nepouštěli blíže k naší brance a naopak my jsme hrozili z protiútoků. Bohužel jsme nedokázali mnoho slibných šancí dotáhnout do konce, kdy jsme si nedali finální přihrávku nebo jsme v zakončení netrefili branku. Ke třetí brance nám výrazně pomohl stoper soupeře, který perfektně stopnul nákop Dana Maretha, ale zároveň mu míč zůstal pod nohou a on pokračoval v pohybu. Pro Filipa Kovařčíka už pak nebyl problém z 11 metrů poslat levačkou míč mimo dosah brankáře. Soupeř pak začal hrát na 3 útočníky, ale vypracoval si pouze 3 šance. První z hranice šestnáctky poslal míč těsně vedle naší pravé tyče, druhou z podobné vzdálenosti minul branku o 2 metry a třetí poslal ze vzdálenosti 11 metrů no náruče našeho brankáře. My jsme mohli zvýšit na 4:0 Filipem Kovařčíkem, ale jeho gól rozhodčí neuznal kvůli údajnému faulu Jakuba Tomáška při přetlačované o míč. Divila se i soupeřova lavička.

Zápas tak skončil přesvědčivým vítězstvím 3:0 a my si připsali letošní druhé vítězství. Další utkání sehrajeme na domácím hřišti proti Bludovicím.

(mik)